Πως να μεταφέρεις το κατοικίδιο σου στην Ελλάδα και την Ευρώπη;

  • 03 July, 2024
  • 93

Τα τελευταία χρόνια, η μεταφορά κατοικιδίων έχει γίνει πιο ασφαλής και οργανωμένη, λόγω των αυστηρών κανονισμών και των νέων τεχνολογιών.


Ευρωπαϊκοί κανονισμοί

Αν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ε.Ε. στην Ευρώπη, το κατοικίδιό σας πρέπει να διαθέτει ευρωπαϊκό πιστοποιητικό υγείας ζώων, το οποίο εκδίδεται από δημόσιο κτηνίατρο της χώρας αναχώρησης το πολύ 10 ημέρες πριν την άφιξη στην Ε.Ε. Το πιστοποιητικό αυτό ισχύει για ταξίδια εντός της Ε.Ε. για 4 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης ή έως τη λήξη του αντιλυσσικού εμβολιασμού​​.


Εσωτερική μετακίνηση στην Ελλάδα

Για τη μετακίνηση σκύλων και γατών εντός της χώρας, είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός κατά της λύσσας. Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι σε ισχύ και η κατώτατη ηλικία για τον εμβολιασμό είναι οι 12 εβδομάδες​.

Τα μικρά ζώα συντροφιάς επιτρέπεται να μεταφέρονται σε μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, πλοία) εφόσον είναι σε ασφαλές κλουβί και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους. Οι σκύλοι βοήθειας μπορούν να μεταφέρονται χωρίς κλουβί και φίμωτρο, εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού​​​.


Μεταφορά με πλοίο

Τα κατοικίδια που ταξιδεύουν με πλοίο πρέπει να έχουν μικροτσίπ και όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Πρέπει να διαθέτουν το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας τους και να τα φροντίζει ο ιδιοκτήτης καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού​​.

Πολλές εταιρείες ακτοπλοΐας παρέχουν τη δυνατότητα κράτησης εισιτηρίων για κατοικίδια online. Είναι σημαντικό να δηλώνετε τα στοιχεία του κατοικιδίου σας κατά την κράτηση, και να τοποθετείτε το ζώο σε ασφαλές κλουβί ή καμπίνα κατοικιδίων​.


Μεταφορά με αυτοκίνητο

Όταν μετακινείτε ένα κατοικίδιο με αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να τοποθετείτε το ζώο σε ασφαλές κλουβί ή να χρησιμοποιείτε ζώνη ασφαλείας ειδικά σχεδιασμένη για κατοικίδια. Συνιστάται να κάνετε συχνές στάσεις για νερό, ανάγκες και ξεμούδιασμα, πάντα με λουρί για να αποφύγετε το ενδεχόμενο φυγής​​.

Tags Κατοικίδια, μεταφορά, ταξίδι

4 λόγοι υπερβολικής κατανάλωσης τροφής από τη γάτα σας

Παρατηρείτε τελευταία ότι η γάτα σας τρώει παραπάνω από ότι είχε συνηθίσει; Έχετε αναρωτηθεί γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;..

5 + 1 τρόποι να προσεγγίσεις ένα τραυματισμένο ζώο

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί όταν προσεγγίζουμε ένα τραυματισμένο ζώο, ιδίως αν υπάρχει κίνδυνος από φωτιά ή άλλες επικίνδυνες καταστάσεις...

Ανακαλύπτοντας την ελληνική παραγωγή σκυλοτροφών

Πίσω από τις λαμπερές και πολύχρωμες συσκευασίες σκυλοτροφών κρύβεται μία παραγωγική διαδικασία γεμάτη με προσοχή και αφοσίωση προς τους τετράποδους φ..

Βήμα βήμα ικανοποιούμε τις ανάγκες σας !

Ο στόχος της εταιρείας μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μία μοναδική εμπειρία με την αγορά τους από το e-shop μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως..