Ποια είναι η σημασία του δαπέδου στη φροντίδα των ζώων;

  • 15 February, 2023
  • 600

Ορισμένες φορές δεν δίνεται η απαραίτητη σημασία από τους κτηνοτρόφους στο δάπεδο των ζώων. Η επίστρωση του δαπέδου είναι εξίσου σημαντική με την ποιότητα του νερού και του σιτηρεσίου. Το κατάλληλο δάπεδο (π.χ. καουτσούκ, άχυρο) μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής. Επίσης, η σωστή ξεκούραση του ζώου μπορεί να αυξήσει την απόδοση του γάλακτος κατά 1-1.5 λίτρα, καθώς αυτό μηρυκάζει περισσότερο, παράγοντας περισσότερο γάλα.

Tags δάπεδο, σημασία του δαπέδου, κατάλληλο δάπεδο, φροντίδα των ζώων, κτηνοτρόφο

Related Posts

Πρακτικές για την φροντίδα και την ευημερία των προβάτων

Πρακτικές για την φροντίδα και την ευημερία των προβάτων

Τα πρόβατα είναι ευάλωτα ζώα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Οι παρακάτω πρακτικές αποτελούν βασικά βήματα για τη φροντίδα και τη διασφάλιση της ευημε..

Πρόληψη και αντιμετώπιση της μαστίτιδας στις αγελάδες

Πρόληψη και αντιμετώπιση της μαστίτιδας στις αγελάδες

Η μαστίτιδα είναι μια φλεγμονώδης πάθηση των μαστών των αγελάδων, η οποία παρουσιάζεται ως αντίδραση του οργανισμού σε μικρόβια που εισέρχονται στους ..

Φυματίωση των βοοειδών

Φυματίωση των βοοειδών

Η "φυματίωση των βοοειδών" αναφέρεται σε μια χρόνια μολυσματική ασθένεια που επηρεάζει κυρίως τα βοοειδή αλλά και τις αίγες, τους χοίρους και τα ελάφι..

Aυγοπαραγωγή χωρικής πτηνοτροφίας το φθινόπωρο

Η αυγοπαραγωγή στη χωρική πτηνοτροφία μπορεί να αποτελεί μια σημαντική πηγή τροφής και εσόδων για τους εκτροφείς που διατηρούν κοτόπουλα ή άλλα πτηνά ..

Καθαρισμός και υγιεινή στους περιστερώνες: Το Α και το Ω

Η φροντίδα των περιστεριών δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά μια δέσμευση προς αυτά τα μικρά, φτερωτά πλάσματα που μας προσφέρουν την αφθονία της αγ..

Κοτόψειρες: Οι ενοχλητικοί "γείτονες"

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς η παρουσία εκείνων των μικρών, εκνευριστικών κοτόψειρων επηρεάζει τα πουλερικά μας αλλά και την παραγωγή αυγών;..

Μελισσοκομία για αρχάριους

Η μελισσοκομία αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από την απλή συλλογή μελιού. Ενώ μπορεί να φανεί προκλητική για ορισμένους.....