4 λόγοι υπερβολικής κατανάλωσης τροφής από τη γάτα σας

  • 10 January, 2024
  • 93

Παρατηρείτε τελευταία ότι η γάτα σας τρώει παραπάνω από ότι είχε συνηθίσει; Έχετε αναρωτηθεί γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; 


Αίτια της υπερβολικής κατανάλωσης τροφής στις γάτες


1. Λάθος διατροφική συνήθεια

Η υπερκατανάλωση τροφής (υπερβολικές ποσότητες λιπαρών ή άλλων θρεπτικών συστατικών) αλλά και η συχνή προσφορά τροφής από τους ιδιοκτήτες, μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, διαβήτη και προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.


2. Στρες ή άγχος

Ορισμένες γάτες μπορεί να αναζητούν άνεση, ασφάλεια ή ακόμα και παρηγοριά στην τροφή όταν αντιμετωπίζουν άγχος ή στρες. Η κατανάλωση τροφής μπορεί να λειτουργεί ως μια μορφή αυτοπραγμάτωσης που επιδιώκει να μειώσει το άγχος τους.


3. Υγειονομικά προβλήματα

Ορισμένες γάτες μπορεί να έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες λόγω υγειονομικών προβλημάτων, όπως προβλήματα με τον μεταβολισμό ή τη διαχείριση του σακχάρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιλογή ειδικών διαιτητικών τροφών, που προσαρμόζονται στις ανάγκες της γάτας, είναι ουσιώδης.


4. Διαταραχές συμπεριφοράς

Οι γάτες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν διαταραχές συμπεριφοράς που εκδηλώνονται μέσω υπερβολικής κατανάλωσης τροφής. Αυτό μπορεί να συνδέεται με παράγοντες όπως βαρεμάρα ή έλλειψη διασκέδασης.

Tags Γάτες, Κατοικίδια, Διατροφή

4 λόγοι υπερβολικής κατανάλωσης τροφής από τη γάτα σας

Παρατηρείτε τελευταία ότι η γάτα σας τρώει παραπάνω από ότι είχε συνηθίσει; Έχετε αναρωτηθεί γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;..

5 + 1 τρόποι να προσεγγίσεις ένα τραυματισμένο ζώο

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί όταν προσεγγίζουμε ένα τραυματισμένο ζώο, ιδίως αν υπάρχει κίνδυνος από φωτιά ή άλλες επικίνδυνες καταστάσεις...

Βήμα βήμα ικανοποιούμε τις ανάγκες σας !

Ο στόχος της εταιρείας μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μία μοναδική εμπειρία με την αγορά τους από το e-shop μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως..

Δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τους χνουδωτούς μας φίλους

Τα κατοικίδια μάς φέρνουν χαρά, αγάπη και ατελείωτη συντροφικότητα στη ζωή μας. Ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την ευημερ..