Τελευταίες εβδομάδες πριν τον τοκετό, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε !

  • 15 November, 2022
  • 303

Κατά τις τελευταίες 6 εβδομάδες πριν από τον τοκετό, λόγω της αύξησης του εμβρύου, οι ημερήσιες θρεπτικές ανάγκες των προβατίνων αυξάνονται, ενώ ο συντελεστής κοιλιακού φόρτου μειώνεται και διαμορφώνεται σε συνάρτηση με το σωματικό βάρος τους, τον αριθμό των εμβρύων και το βάρος του κυήματος.
Καλό είναι αυτή τη περίοδο (των 6 εβδομάδων) πριν την γέννα να εφαρμοστεί νέο σιτηρέσιο το οποίο θα συνεχιστεί και κάποιο διάστημα μετά απο αυτή. Οι κτηνοτρόφοι που συνήθως φτιάχνουν το δικό τους μείγμα ζωοτροφών μπορούν να παραλείψουν αυτή τη περίοδο χρησιμοποιώντας συμπυκνωμένες ζωοτροφές ή φυράματα υψηλής γαλακτοπαραγωγής για μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς άγχος για τα ζώα. Στη συνέχεια, μπορούν να ξεκινήσουν (σταδιακά σε διάστημα 2 εβδομάδων) το μείγμα που έχουν ετοιμάσει οι ίδιοι.

Related Posts

Πρακτικές για την φροντίδα και την ευημερία των προβάτων

Πρακτικές για την φροντίδα και την ευημερία των προβάτων

Τα πρόβατα είναι ευάλωτα ζώα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Οι παρακάτω πρακτικές αποτελούν βασικά βήματα για τη φροντίδα και τη διασφάλιση της ευημε..

Aυγοπαραγωγή χωρικής πτηνοτροφίας το φθινόπωρο

Η αυγοπαραγωγή στη χωρική πτηνοτροφία μπορεί να αποτελεί μια σημαντική πηγή τροφής και εσόδων για τους εκτροφείς που διατηρούν κοτόπουλα ή άλλα πτηνά ..

Zootechnia Helexpo 2023

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!..

Αντιμετώπιση των μυγών στις φάρμες

Οι μύγες προκαλούν οικονομικές απώλειες στον τομέα της κτηνοτροφίας τόσο λόγω των ασθενειών που προκαλούν όσο και λόγω της απώλειας της απόδοσης...

Βασικές φθινοπωρινές εργασίες για τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό γεωργίας

Οι φθινοπωρινές εργασίες για τα μηχανήματα και τον γεωργικό εξοπλισμό είναι σημαντικές για τη διατήρηση και την παρατεταμένη διάρκεια ζωής τους...