Εξοικονόμηση νερού τον χειμώνα για τα κηπευτικά

  • 29 November, 2023
  • 136

Η εφαρμογή των παρακάτω στρατηγικών θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στον κήπο σας και θα συμβάλει στην εξοικονόμηση νερού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


1. Χρήση οργανικών υλικών και κομπόστ

Τα οργανικά υλικά, όπως το κομπόστ, βελτιώνουν τη δομή του εδάφους και διατηρούν την υγρασία. Αυτό μειώνει την ανάγκη για συχνό πότισμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


2. Αγωγοί στραγγίσματος και σύστημα στάξης

Εγκαταστήστε αγωγούς στραγγίσματος για να αποτρέψετε την υπερβολική συσσώρευση υγρασίας στο έδαφος. Ένα σύστημα στάξης είναι επίσης αποτελεσματικό για τη στοχευμένη παροχή νερού στις ρίζες των φυτών.


3. Συλλογή και επαναχρησιμοποίηση νερού

Συλλέξτε το νερό από τη βροχή με χρήση βαρελιών ή δεξαμενών. Το συλλεγμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των φυτών κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων.


4. Κάλυψη του εδάφους με πετρώδη υλικά

Η χρήση πετρώδων υλικών ως κάλυψη του εδάφους βοηθά στη μείωση της εξάτμισης του νερού και στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος.


5. Προστασία από τον άνεμο

Ο άνεμος μπορεί να επιταχύνει την εξάτμιση. Σκεπάστε το έδαφος με φυτικό χώμα ή άλλα υλικά για να μειώσετε την επίδραση του ανέμου.


6. Προσαρμογή του ποτίσματος στις κλιματικές συνθήκες

Προσαρμόστε το ποτίσμα σύμφωνα με τις κλιματικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια περιόδων βροχής, μειώστε τη συχνότητα του ποτίσματος για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία.

Tags Κήπος, γεωπονία, νερό, χειμώνας

Aυγοπαραγωγή χωρικής πτηνοτροφίας το φθινόπωρο

Η αυγοπαραγωγή στη χωρική πτηνοτροφία μπορεί να αποτελεί μια σημαντική πηγή τροφής και εσόδων για τους εκτροφείς που διατηρούν κοτόπουλα ή άλλα πτηνά ..

Zootechnia Helexpo 2023

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!..

Αντιμετώπιση των μυγών στις φάρμες

Οι μύγες προκαλούν οικονομικές απώλειες στον τομέα της κτηνοτροφίας τόσο λόγω των ασθενειών που προκαλούν όσο και λόγω της απώλειας της απόδοσης...

Βασικές φθινοπωρινές εργασίες για τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό γεωργίας

Οι φθινοπωρινές εργασίες για τα μηχανήματα και τον γεωργικό εξοπλισμό είναι σημαντικές για τη διατήρηση και την παρατεταμένη διάρκεια ζωής τους...