0 προϊόν στο καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο.

Αντιμετώπιση των μυγών στις φάρμες

  • 20 April, 2023
  • 594

Οι μύγες προκαλούν οικονομικές απώλειες στον τομέα της κτηνοτροφίας τόσο λόγω των ασθενειών που προκαλούν όσο και λόγω της απώλειας της απόδοσης. Όταν τα ζώα έχουν να αντιμετωπίσουν τις μύγες αντί να καταναλώνουν τις ζωοτροφές τους, προκαλείται απώλεια γαλακτοπαραγωγής και μείωση του ζωντανού βάρους, ειδικά στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

Η καταπολέμηση των μυγών είναι ένα σημαντικό ζήτημα ειδικά στην κτηνοτροφία και πρέπει να ελέγχεται. Ειδικότερα, ένα περιβάλλον με 50 μύγες ανά ζώο χαρακτηρίζεται κρίσιμο και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία και προσοχή. Πολλές διαφορετικές μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν για την καταπολέμηση των μυγών. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι κύριοι τόποι αναπαραγωγής των μυγών είναι οι χαλασμένες ζωοτροφές, τα διάφορα οργανικά απόβλητα και η κοπριά, δεν αναμένεται να δοθεί ολοκληρωμένη λύση.

Είναι εύκολο να σκοτώσεις μύγες χρησιμοποιώντας δηλητηριώδη φάρμακα, αλλά μετά από λίγο καιρό, νέες μύγες συρρέουν στον τόπο, αυτή τη φορά έχοντας πολλαπλασιαστεί. Οι μύγες, όπως όλα τα ζωντανά, έχουν το ένστικτο να διατηρούν τη γενεαλογία τους, γι'αυτό το λόγο αποκτούν γρήγορα ανοσίες στα τοξικά φάρμακα και γεννούν περισσότερα αυγά.

Τα δηλητηριώδη φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά επιδεινώνουν το πρόβλημα της οικιακής μύγας αντί να το λύνουν. Είναι απαραίτητο να καταπολεμηθούν οι μύγες, να βρεθούν και να εφαρμοστούν φάρμακα που περιέχουν διαφορετικές δραστικές ουσίες, χωρίς κίνδυνο για τον άνθρωπο αλλά και τα ζώα σας.

Ένας αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης των μυγών είναι το Fly Stopper. Μια παγίδα ρολό διπλής όψης για την καταπολέμηση της οικιακής μύγας, των κουνουπιών και άλλων πετούμενων εντόμων. Το κίτρινο χρώμα που έχει η ταινία προσελκύει και παγιδεύει τις μύγες και όλα τα πετούμενα έντομα. Είναι κατάλληλη για χρήση σε μαντρί, θερμοκήπιο ακόμη και οικιακούς εξωτερικούς χώρους.

Tags Μύγες, Έντομα, Πετούμενα, Στάβλος, Fly Stopper