0 προϊόν στο καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

  • 04 April, 2023
  • 127

Μήπως ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζωάκι;

Στις 4 Απριλίου γιορτάζουμε κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων, μια μέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τα αδέσποτα όλου του κόσμου που ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 2010 με πρωτοβουλία των φιλοζωικών οργανώσεων στην Ολλανδία. 

Τα αδέσποτα ζώα είναι μια συνηθισμένη κοινή θέα στην Ελλάδα και ενώ μερικοί άνθρωποι τα βλέπουν ως ενόχληση, συχνά πέφτουν θύματα παραμέλησης, κακοποίησης και ασθένειας.

Τρόποι βοήθειας των αδέσποτων ζώων

1) Παροχή τροφής και νερού

Αν παρατηρήσεις στη γειτονιά σου αδέσποτα ζώα μπορείς να τους προσφέρεις λίγο δροσερό νερό και φαγητό σε ασφαλές μέρος γι'αυτά. Πρόσεχε να μην αφήσεις υπολείμματα και να τηρείς όλους τους κανόνες υγιεινής για αποφυγή πιθανών προβλημάτων.

2) Επικοινωνία με καταφύγιο ζώων / φιλοζωϊκή οργάνωση

Τα καταφύγια ζώων και οι φιλοζωϊκές οργανώσεις συμμετέχουν συνήθως σε προγράμματα διάσωσης αδέσποτων ζώων. Προσφέρουν κτηνιατρική φροντίδα, καταφύγιο και φαγητό. Επιπλέον, μπορείς να τους αναφέρεις περιστατικά θέασης αδέσποτων και να λάβουν άμεσα δράση. Η οικονομική συνδρομή - δωρεά βοηθάει επίσης σημαντικά.

3) Υιοθεσία 

Εάν έχεις τους απαραίτητους πόρους, σκέψου την πιθανότητα να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο. Με αυτό τον τρόπο θα του προσφέρεις ασφάλεια και ένα ζεστό σπιτικό, έχοντας έτσι θετικό αντίκτυπο στη ζωή του.

4) Εθελοντισμός

Αν έχεις ελεύθερο χρόνο στη διάθεση σου, μπορείς να γίνεις εθελοντής σε πιθανά καταφύγια ζώων της περιοχής σου ή και σε φιλοζωϊκές οργανώσεις. Πήγαινε βόλτα τα ζώα, καθάρισε τα κλουβάκια τους ή αν μπορείς φιλοξένησε τα  μέχρι να βρούνε ένα μόνιμο σπιτικό.

Σε περίπτωση που θες να προσεγγίσεις κάποιο αδέσποτο, να είσαι προσεκτικός, καθώς αρκετά ζώα είναι επιθετικά και φοβισμένα. Πάντα να δίνεις προτεραιότητα στη δική σου ασφάλεια και εάν χρειαστεί κάλεσε τη βοήθεια ειδικού.

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο και σώσε μια ζωή. 

Πάρε δράση!

Tags Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, αδέσποτα ζώα, υιοθεσία, καταφύγια ζώων, φιλοζωϊκές οργανώσεις