0 προϊόν στο καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

  • 22 March, 2023
  • 182

Από τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα, το νερό ή λευκός χρυσός όπως αλλιώς ονομάζεται, αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που προσφέρει απλόχερα η μητέρα φύση, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα.

Η σχέση μας με το νερό είναι αδιάσπαστη. Είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία του σώματος μας. Η αναγκαιότητα του δεν σταματά όμως μόνο εκεί. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας στοιχείο για την κτηνοτροφία, τη γεωργία αλλά και την υγιεινή.

Τα τελευταία χρόνια το αγαθό αυτό βρίσκεται σε ανεπάρκεια. Η κλιματική αλλαγή, τα υπερβολικά απόβλητα που καταλήγουν στη φύση, ο υπερπληθυσμός, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η επέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, είναι κάποιοι μόνο από τους παράγοντες που δημιούργησαν το πρόβλημα της λειψυδρίας στον πλανήτη Γη.

Από τις 22 Δεκεμβρίου του 1992 (συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, στο  Ρίο Ντε Τζανέιρο) και με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο για το θέμα, αλλά και την υπενθύμιση της σημαντικότητας του νερού, έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα για το νερό. 

Η εύκολη πρόσβαση σε αυτό μας κάνει να το θεωρούμε δεδομένο με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του. 

Το νερό αποτελεί πηγή ζωής!

Όλοι, χωρίς διακρίσεις, έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Οφείλουμε λοιπόν να εκτιμήσουμε την αξία του και να το σεβαστούμε όπως του αξίζει.

Tags Παγκόσμια ημέρα νερού, νερό, λευκός χρυσός, πηγή ζωής, πολυτιμότερο αγαθό